wz

Co je Glykemický index (GI)?

Palivem těla je cukr zvaný glukóza. Vyrábí se v játrech po trávicím traktu a buď se okamžitě spaluje (běh,chůze, myšlení…) nebo se ukládá do zásoby. Potraviny s vysokým GI se mění v glukózu rychle (dostává se do krve rychle), potraviny s nízkým GI se mění pomaleji (dostává se do krve pomaleji).
Jakmile dojde k proniknutí glukózy do krve musí slinivka vyrobit inzulin. Hodně nebo málo. Pokud se glukóza uvolňuje pomalu, nenastává žádný problém – uvolňuje se malé množství inzulinu a má čas si promyslet, kde je glukózy nejvíce zapotřebí. Když se do krve dostane velké množství glukózy najednou, tělo zpanikaří. Uvolní velké množství inzulinu, který glukózu rychle přemění na tukové zásoby, protože v této podobě nemůže nadělat žádné škody.

Dochází-li k tomu často, vede to k nárůstu hmotnosti.
Není to jediný důsledek. Stoupá-li příliš často hladina inzulinu vede to k tomu, že buňky, které normálně reagují na přítomnost glukózy, začnou být vůči ní odolné. To znamená, že je velmi málo glukózy dopravováno tam, kde je jí zapotřebí a zbytek zůstává v krvi, což způsobuje stárnutí, kornatění tepen apod.  A protože buňky nedostávají dost paliva (což způsobuje únavu), uvolňuje tělo – ve snaze věci napravit – větší a větší množství inzulinu. To vytváří chutě na sladké a podporuje odolnost buněk vůči inzulinu a po mnoha letech může vyvolat cukrovku II. typu.

V těle musí být stálá hladina glukózy, aby mohly buňky pracovat. Pokud například cvičíme, zvyšujeme spotřebu energie a tělo ji může získat z potravy, tukových rezerv nebo z bílkovin ve tkáních. Pokud člověk pravidelně jí, tělo se naučí spalovat tuky spíš než bílkoviny (pokud jsme ve stresu, je pro tělo rychlejší přeměnit na energii bílkovinu. Ale je z toho více odpadu a poškozuje to tkáně)
Když člověk cvičí, spaluje prvních 20 – 25 minut  krevní cukr – glukózu(s urychlovači štěpení s Thermo efektem již po 8 – 10 minutách). Teprve pak dojde na tuky ( cvičíte – li nárazově a bez kvalitní výživy, tak dojde spíše na bílkoviny)

Biochemie těla neboli Metabolické typy

Už se Vám stalo, že dieta, která fungovala na kamarádku, na Vás nezabarala? Jak To? Pravděpodobně jste jiný metabolický typ a Váš metabolismus potřebuje pro svůj správný chod jiné potraviny.

Stravování podle Vašeho metabolického typu je sice teorií až 20. století, ale vychází ze starodávného medicínského učení, indické, čínské, egyptské i řecké medicíny. Základem je teorie, že každý člověk má jiné biochemické složení a patří k jinému endokrinnímu typu. S tím souvisí také různý vztah k jednotlivým druhům potravin a jejich trávení a spalování. Existuje několik základních typů lidského metabolismu a každému typu vyhovuje jiné složení stravy. Dlouhodobý nedostatek správné stravy a nebo konzumace stravy nevhodné vede k chronickým nemocem, ale také k obezitě a problémům s trávením.

ZÁKONITOSTI METABOLICKÝCH TYPŮ: Všechny potraviny i živiny mohou mít na různé metabolické typy různé, i protichůdné účinky. Metabolický typ určuje způsob, jakým Vaše tělo reaguje na živiny. Pokud například člověk s určitým meta-bolickým typem sní pomeranč (s vysokým obsahem draslíku), jeho krev se stane více zásaditou, což na něj bude mít uklidňující účinek. U opačného metabolického typu může ten samý pomeranč vyvolat mírné okyselení krve, což bude mít účinek stimulující. Jakýkoli příznak nemoci nemusí být vždy vyvolán stejnou biochemickou nerovnováhou. Například existují případy vysokého cholesterolu a kardiovaskulárních chorob způsobených nízkotučnou stravou s vysokým obsahem sacharidů. Po úpravě stravy do souladu s metabolickým typem je velká šance na vyléčení.

Nanotechnologie - nově patentovaná technologií

Vědci - odborníci vyvinuli séra se speciálním účinkem, jejich pomocí se zhubnout dá a to trvale, bez opětného nabírání na váze

Séra se aplikují do krve přes kůži pomocí NanoDerm technologie - nové technologie, která má 19 nových patentů a je převratnou novinkou ve vědě !!!!

Není a v blízké budoucnosti je nebude možné zakoupit v lékárnách,  

Díky NanoDerm technologii budoucnosti působí přípravek přímo přes pokožku. 

NanoDerm technologie budoucnosti je vědecká senzace, kterou právem chrání 19 patentů.

Pomoci technologie NanoDerm se přes pokožku vstřebávají takové aktivní látky, které by se za normálních okolností nikdy nedostali přes pokožku do krevního oběhu. K tomu jsou zapotřebí transportní molekuly, které přepravují aktivní látky přes pokožku. 

  • Aktivní látky se připájejí k patentovaným nanočásticím, a tak je speciální transportní molekuly dokážou úplně obalit
  • Komplexní kuličky, složené na bázi alkoholu, jsou obaleny další vrstvou patentované speciální kombinace molekul, podobným způsobem jako je to u tukových vrstev pokožky.

 Tyto kuličky obalené do tří vrstev jsou stabilizovány a připojeny ke konečné tekutině. Toto technologické řešení zabezpečuje třiceti sekundovou transportní dobu, které vysvětluje tu unikátně rychlou účinnost přípravku. 

Přednosti, které NanoDerm technologie budoucnosti nabízí: 

1.        Kosmetické sérum se může stříkat přímo na pokožku za použití jednoduché aplikace.

2.        Vstřebává se super-vysokou rychlostí, za 30 sekund.

3.        Působí tak, že vůbec nezatěžuje trávicí systém a játra.

4.        Ztráty aktivních látek jsou téměř nulové.

5.        Zabezpečuje druhou nejrychlejší účinnost po injekci.

6.        Svoji působnost si zachovává po dobu 6 hodin.

7.        Může být až 200x účinnější než přípravky aplikovatelné přes ústa.

8.        Hlavní aktivní prvky pocházejí ze super-kritických výtažků rostlin, z ekologických farem.  

Tuto metodu - technologii vynalezl tým vědců pod vedením předsedy britské královské lékařské komory, klinický farmakolog, přednášející na univerzitě Oxford Brookes. Potomek několika generací světoznámých vědců, vědecký ředitel ústavu Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet. Je také odborníkem na infektologii v souvislosti i novými infekčními onemocněními a spolupracuje s mnoha vládami evropských států - Prof. Dr. Paul Clayton Ph.D.

Krevní skupiny

Optimalizování jídelníčku a životního stylu podle krevní skupiny vede ke snížení konzumace nevhodných potravin, které mohou způsobit různé zdravotní problémy. Tělo je velmi těžce zpracovává. Je naopak vhodné zvýšit konzumaci potravin, které jsou lehce ztrávené. Urychlí se tím metabolizmus, což samozřejmě vede i k úpravě váhy.

Zároveň je vhodné podle krevní skupiny přizpůsobit pohybovou aktivitu, diety, jaké vitamíny a minerály více konzumovat, jaké koření, jaké tekutiny, na jaké nemoci jste náchylní…..

Tento princip stravy vyvinul americký lékař Peter D´Adamo. Jídelníček je založen na principu odlišné snášenlivosti potravin konkrétní krevní skupinou. Ty se vytvářeli v různých obdobích vývoje člověka. Vyzdvihuje se zde individuální přístup a pro každou krevní skupinu se stanovují vhodné a nevhodné druhy potravin, tak jak je konzumovali předkové.
Tento přístup nechápejte jako krátkodobou záležitost, ale spíše jako celkovou změnu životního stylu. Lidé jsou rozděleny do krevní skupiny A, B, AB a O.
Můžete si tedy níže ve zkratce přečíst, co je pro Vaší krevní skupinu chápáno jako prospěšné nebo neprospěšné a nakolik se shoduje s Vámi reálně přijímanou potravou, s Vaším pohybem, životním stylem apod.


JEŠTĚ VÁHÁTE? Potřebujete více informací?  klikni >>>